МК EN
ЗА НАС ПРОДУКТИ УПАТСТВА ПОРАЧКИ КОНТАКТ

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

ПРОСТАЛИН Колекција

ПРОСТАЛИН колекцијата е составена од сируп и масло за пиење.

НАМЕНА: За лекување: воспаление, инфекции, бактерии, отоци на простата, бубрезите, бешиката, јајчниците, хемороиди, haemorrhoids, колитиси, чир на
тенко црево, чир на дебело црево, ulcus ventriculi, ulcus duodeni, желудник, киселини, кила, хернија, stoma hernia, гастритис, gastritis acuta, gastritis chronica, чир на желудникот, хелико бактер пилори, helicobacter pylori, запек, тврда столица, опстипација, констипација,

ПРОСТАЛИН сирупот има намена за брзо запирање и лекување на воспалителни процеси, крварење, болки, киселини, регулирање на варењето на храната и метаболизмот, за прочистување од штетни и активни вируси и бактерии и намалување на нивната количина и активност во стомачно-цревниот тракт (од желудникот до дебелото црево). Сирупот се употребува и при внатрешни и надворешни хемороиди за регулирање на работата на желудникот, тенките црева а со тоа и метаболизмот. Кога имате чир на желудникот, на тенкото црево или дебелото црево, постапката за лекување е истата со сирупот и маслото со строга диета.

СОСТАВ: Природна ракија 5%, мецерат на билки; ајдучка бела китка – achiliea miliefolium, ајдучка жолта китка – achiliea clypeolata, анасон – pimpinella anisum, копар – anethum graveolens, чичак – arctium lappa, сусам, смрека – juniperus communis, пелин – artemisia absinthium, мајчина душица – thimus diversae, орев лист - juglans regia, конски опаш – equisetum arvense, пченка – zea mays, кантарион – hipericum perforatum, камшик – argimonia eupatoria, коприва – urtica dioica, цикорија – cichorium intybus, рен – armoracia rusticana, бадем - ammygdalus communis, со липов јаглен.

ДЕЈСТВО: терапија фитофармакозна, симптоми, синдроми на констипација, опстипација, тенезам, фурункул, фистула, антихеморагија, хемостатика, антиколика, антиколитис, аналгетицно, антисептицно, бактерицидно, лаксативно, пургативно, пурификационо, спазмолитицно.

УПОТРЕБА:
3х2 големи лажици пред јадење.
3х1 голема лажица за деца над 12 години.
Кога го употребувате истовремено и маслото за пиење, да се пие првин од маслото една голема лажица наутро и навечер, а веднаж по тоа сирупот. Пред
секоја употреба размешајте го малку сирупот.

ПРОТИВОДЕЈСТВО: Лица алергични на полен да не го употребуваат сирупот.

ПРОСТАЛИН маслото за пиење има намена за брзо запирање и лекување на воспалителни процеси, крвавење, болки, за брзо и трајно чистење на киселини, регулирање варењето на храната и метаболизмот, прочистување од штетни и активни вируси и бактерии и намалување на нивната количина и активност во стомачно - цревниот тракт (од желудникот до дебелото црево) и мочните канали.

СОСТАВ: природен зејтин мецерат на билки; ајдучка бела китка – achiliea miliefolium, мајчина душица – thimus diversae, кантарион – hipericum perforatum, со комплекс на билни екстракти.

УПОТРЕБА:
2х1 голема лажица пред јадење.
Да се пие првин од маслото една голема лажица наутро и навечер, а веднаж по тоа сирупот. Маслото се употребува при внатрешни и надворешни хемороиди за регулирање на работата на желудникот, тенките црева а со тоа и метаболизмот.

ДЕЈСТВО: терапија фитофармакозна, симптоми, синдроми на констипација, опстипација, тенезам, фурункул, фистула, антихеморагија, хемостатика, антиколика, антиколитис, аналгетицно, антисептицно, бактерицидно, лаксативно, пургативно, пурификационо, спазмолитицно.

ПРОТИВОДЕЈСТВО: Лица алергични на полен, цветен прав да не го употребуват маслото.

НАПОМЕНА: За трајно лекување на горе наведените заболувања потребно е време од 3-4 и повеќе месеци, во зависност од случајот и возраста. За да се спроведе брзо и трајно лекување потребно е спроведување на строга ДИЕТА и нов, правилен РЕЖИМ на живеење, а ако не се спроведува ДИЕТА не ќе може да имате брзо и трајно лекување. Горе наведените хронични заболувања се резултат на некои негативни фактори кои треба да ги остраните како: Неправилна исхрана, недоволно движење, немање на физичка активност, постојано седење дома или професијонално, постојана нервоза и повремени стресови, заболен желудник, нарушен метаболизам и други.

ДИЕТА

Препорачаниот вид на диета не е наменета за слабеење. Диетата е за воздржување од видови на храни кои го оневозможуваат лекувањето, ги предизвикуваат или ги одржуваат воспалителните процеси во стомачниот и цревниот трактат. При поддржувањето на диетата се препорачува да не се консумира алкохолни пијалоци, кафе и да не се пушат цигари. Да не се јаде екстремно јаки храни: многу луто, кисело, благо, горчливо или многу солено. Да не се пијат ладни и газирани течности кои ги вознемируваат желудникот, цревата и мочните канали. Кога веќе чувствувате дека здравствената состојба ви е подобрена, веднаш не прекинувајте со диетата, туку продолжете со истата уште една сезона. На тој начин си создавате повисока култура на исхраната применувајќи ги горенаведените правила кои ќе го штитат Вашето здравје. Применувајте строг режим на диета зошто на овој начин постигнувате дополнителен успех на Вашето брзо и трајно лекување од потенцијални заболувања. Во Вашата исхрана може да користите јадење со ориз манџи, компир манџи, готвени супи, разновидни чорби, манџи со месо без зачини, и сл. Ако во подолг период сте употребувале поголема доза на лекови по количина или по јачина, тогаш тие дополнително предизвикуваат заболување на желудникот и на цревета, а во случајот доаѓа и до пореметување на функцијата на метаболизмот. Ако употребувате таблети за иста намена тогаш можете да ги прекинете, но ако употребувате лекови за други заболувња е пожелно да продолжите со нивната терапија. Сирупот содржи мала доза на алкохол па затоа се препорачува првин да се зема сирупот, а по пола час да се земаат лекарствата. Лекот треба да се чува на собна температура до +15°С. Природни органски лекови од Македонија. Македонска традиционална медицина. Лековите се изработуват рачно на традиоционачен начин во мали количини. Лековите се во изработка рачно и лично од Атанас Пчеларски, со повеке генерациска фамилијарна традиција во производството на органски лекови со билни екстракти и пчелни производи и кои се природни чисти. Фамилијарната традиција е Македонска народна традиција, која, во текот на повеке илјадници години колку што е стар, древен Македонскиот народ е создадена неговата Македонска традиционална медицина.

Синуси
Бронхитис, Бронхијална астма
Воспалени крајници, кашлица
Желудник, гастритис, чир
Киселини, кила, хернија
Хелико бактер пилори
Запек, тврда столица
Хемороиди, колитиси
Простата
Бактериски инфекции на мочните канали
Кожни заболувања
Изгоретини, инфекции, рани
Акни, мозолки
Габични инфекции на ноктите
Габична инфекција на кожата
Дамки бели, црни, кафени
Габици на прстите на нозете
Околу гениталиите
Канцер, мелиген, бениген
Гингивитис, парадентоза
Воспаление на очите
Воспаление на ушите
Внатрешни бактериски инфекции