МК EN
ЗА НАС ПРОДУКТИ УПАТСТВА ПОРАЧКИ КОНТАКТ

ГИНГИВОН лосион


Упатство за употреба

СОСТАВ: Со комплекс на билни екстракти од ајдучка бела китка, камилица, дабова кора, лист од орев, смрдлика, цикорија, мајчина душица, прополис.
НАМЕНА: За трајно лекување, прекин на воспаление, болки, отоци, крвавење во жлебината-гингивата во инцидентни и хронични случај. За лекување на плускавци по јазикот и небцето. Воспаление и загноени крајници и грло. За лекување тегоби- симптоми на ГИНГИВИТИС, ПАРАДОНТИТИС, ПАРАДЕНТОЗА, ПАРАДОНТОПАТИЈА.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: ВНИМАНИЕ: Не се пие!

За плакнење на устата.
3х1 пат дневно да се наполни устата со лосионот и се држи така околу 3 – 5
минути и се исплукува. 3х3 пати дневно првите денови кога има силни болки, отоци, крвавење и со смирувањето на истите да се намали на 3х1 пати деневно.
Може по времено и да се движи во устата лево - десно. Ако ви силно побелува жлебината, гингивата намалете времетраенето на држење во устата на лосионот на 2-3 минути.
Да не се употребува после вадење на заб.
При воспаление и загноени крајници и грло да се прави гаргара. Профилактична употреба повременно или за време на миење на забите кога завршите со четката и пастата ви е уште во устата наполнете ја со лосионот и така задржете неколку минути и да се исплакне устата од пастата со лосионот.
За неутрализирање на непријатен мирис на устата со лосионот.
ДЕЈСТВО: ТЕРАПИЈА ФИТОФАРМАКА ХРОНИЧНИ СИМПТОМИ СИНДРОМИ на ЦИСТИТИС, СТОМАТИТИС, ГЛОСИСТИС, и ГИНГИВИТИС, ПАРАДОНТИТИС, ПАРАДЕНТОЗА, ПАРАДОНТОПАТИЈА, ТОНЗИЛЕ, АНТИБАКТЕРИЦИДНО, АНТИЕДЕМИЧНО, АНТИИНФЛАМАЦИЈОНО, АНТИХЕМОРАГИЈА, АНТИПИОГЕН, АНТИСУПУРАЦИЈА, ПУРИФИКАЦИЈОНО, АНТИМИКОТИКА, АНТИСЕПТИКА, АНТИФЛОГИСТИКА, АДСТРИНГЕНСНО, ХЕМОСТАТИЧНО, ЛАКСАТИВНО, АНАЛГЕТИЧНО, ВУЛНЕРАРИЈА, СПАЗМОЛИТИЧНО, ИМУН, РЕЗИСТЕНЦИЈОНО.

ПРОТИВОДЕЈСТВО: Алергични на цветен прав да не го употребуват лосионот.

НАПОМЕНА: Да не се претерува со употребата на лосионот по укажанијот начин зо што може де се бојадисат зелено забите од содржината на тревките во него.
Контролнијот број, датумот на производство и рокот на траење се на паковката на лосионот. Да се чува на собна температура.

Синуси
Бронхитис, Бронхијална астма
Воспалени крајници, кашлица
Желудник, гастритис, чир
Киселини, кила, хернија
Хелико бактер пилори
Запек, тврда столица
Хемороиди, колитиси
Простата
Бактериски инфекции на мочните канали
Кожни заболувања
Изгоретини, инфекции, рани
Акни, мозолки
Габични инфекции на ноктите
Габична инфекција на кожата
Дамки бели, црни, кафени
Габици на прстите на нозете
Околу гениталиите
Канцер, мелиген, бениген
Гингивитис, парадентоза
Воспаление на очите
Воспаление на ушите
Внатрешни бактериски инфекции